30.939

Invoering van single information en single audit voor specifieke uitkeringen



Dit wetsvoorstel wijzigt de Wet stedelijke vernieuwing (Wsv) en vloeit voort uit het kabinetsstandpunt over het rapport van de commissie Brinkman (TK 29.800 B, nr. 16)PDF-document. Daarnaast geeft het voorstel uitvoering aan de aanbevelingen van de Algemene Rekenkamer over de verantwoordelijkheid van het Rijk voor controle op de verantwoording van de provincies over de verdeling van het (provinciaal) Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing (ISV) en voor controle op de bestedingen van de gemeenten die hun investeringsbudget door tussenkomst van de provincies ontvangen, de niet-rechtstreekse gemeenten (TK 30.100 XI nr. 2)PDF-document.

Met dit voorstel wordt een systeem van verantwoording op basis van het uitgangspunt single information en single audit ingevoerd. De verplichting voor gemeenten om een stelsel van kwaliteitszorg in te richten ter bewaking en verbetering van de kwaliteit van de stedelijke vernieuwing wordt geschrapt. Daarnaast wordt het mogelijk om via Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) regels te geven over het lager vaststellen van het investeringsbudget.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 3 april 2008 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 22 april 2008 als hamerstuk afgedaan.

De wet is opgenomen in Staatsblad 167 van 20 mei 2008.

De inwerkingtreding is opgenomen in Staatsblad 420 van 30 oktober 2008.


Kerngegevens

ingediend

24 januari 2007

titel

Wijziging van de Wet stedelijke vernieuwing (wijziging in verband met de invoering van single information en single audit voor specifieke uitkeringen)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister voor Wonen, Wijken en Integratie

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip


Documenten

6