T00320

Toezegging bij begrotingsstaat defensie 2006 3



De minister van Defensie zegt toe het regeringsstandpunt over het AIV-advies over de wenselijke strategie om de verspreiding van kernwapens tegen te gaan, zodra deze beschikbaar is, aan de Eerste Kamer te zenden.


Kerngegevens

Nummer T00320
Oorspronkelijke nummer tz_DEF_2006_2
Status voldaan
Datum toezegging 21 maart 2006
Deadline 1 januari 2007
Verantwoordelijke(n) Minister van Defensie
Commissie commissie voor Defensie
Soort activiteit Plenaire vergadering
Categorie brief/nota
Kamerstukken Begrotingsstaat Defensie 2006 (30.300 X)


Uit de stukken

Handelingen Eerste Kamer 2005 – 2006, 22 – 1053

Blz. 1025

De heer Platvoet (GroenLinks):

(…)

De AIV heeft onlangs een advies uitgebracht aan de regering over de strategie tegen de verspreiding van kernwapens. Kan de regering al een eerste reactie geven op dit advies en dan met name op het advies om bij alle geschikte gelegenheden en fora de VS ervan te doordringen dat zij als eerste een substantiële bijdrage moeten leveren aan het terugdringen van deze wapens?

(…)

Blz. 1053

Minister Kamp:

(…)

Voor wat de nucleaire non-proliferatie betreft, is gezegd dat de AIV onlangs een advies heeft uitgebracht over de wenselijke strategie om de verspreiding van kernwapens tegen te gaan. Dat advies is in februari van dit jaar uitgebracht. De regering heeft daarvan met veel belangstelling kennis genomen. Wij vinden nonproliferatie een complex onderwerp. Ik krijg er veel informatie over en het is om allerlei redenen een zeer complex onderwerp. Dat blijkt ook uit het AIV-advies zelf, dat maar liefst 22 aanbevelingen telt waar heel veel partijen bij betrokken zijn. Wij zijn er nu in samenwerking met diverse ministeries mee bezig, een gedegen analyse te maken van het advies. Wij werken aan een reactie die wij naar aanleiding van het advies zullen geven, waarbij wij in het bijzonder op de aanbevelingen ingaan. Zodra dat gereed is – wij werken er hard aan en zijn ook zeer gemotiveerd – zal ik het graag aan de Eerste Kamer presenteren, zodat u allen er kennis van kunt nemen en er een opvatting over kunt hebben. 



Historie

  • 29 augustus 2006
    Voortgang:
    documenten:
    • -   
      30300 V, nr. 147
  • 21 maart 2006
    toezegging gedaan