Eerste Kamer start schriftelijke voorbereiding Crisis- en herstelwet



De commissie voor Verkeer en Waterstaat van de Eerste Kamer heeft in haar vergadering van dinsdag 24 november gesproken over het voorstel voor een Crisis- en herstelwet (32.127). Dit wetsvoorstel is gericht op de versnelling van infrastructurele projecten met als doel de gevolgen van de recessie te bestrijden en een duurzaam herstel van de economische structuur van Nederland te bevorderen.

Het wetsvoorstel is op 19 november 2009 bij de Eerste Kamer ingediend, kort nadat de Tweede Kamer het had goedgekeurd. De Eerste Kamercommissie heeft onmiddellijk het voorbereidend onderzoek in gang gezet, en zal in haar vergadering van 22 december de schriftelijke inbreng van de Kamerfracties bundelen en indienen bij de regering.

De leden van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat gaven in hun vergadering van 24 november te kennen dat zij in het belang van een zorgvuldige behandeling van het wetsvoorstel enkele weken nodig hebben om het totale pakket van tijdelijke en permanente maatregelen te bestuderen. Wanneer het zogenaamde voorlopig verslag van de schriftelijke voorbereiding op 22 december is vastgesteld, hoopt de Kamercommissie op een spoedige beantwoording door de regering zodat de Crisis- en herstelwet kort na het kerstreces verder in behandeling kan worden genomen.


Onderstaande link verwijst naar een kort radio-interview met voorzitter Schouw van de commissie voor Verkeer en Waterstaat:

http://nos.nl/audio/99450-crisis-en-herstelwet-uitgesteld.html


Deel dit item: