32.422

Consumentenbescherming voor overeenkomsten over gebruik in deeltijd, vakantieproducten van lange duur, doorverkoop en uitwisseling



Dit wetsvoorstel wijzigt Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de Wet handhaving consumentenbescherming en enige andere wetten ter implementatie van Richtlijn 2008/122/EGPDF-document over de bescherming van de consumenten met betrekking tot bepaalde aspecten van overeenkomsten betreffende gebruik in deeltijd, vakantieprodukten van lange duur, doorverkoop en uitwisseling. De Europese Unie wil met deze richtlijn de werking van de interne markt verbeteren en de consument een hoog niveau van bescherming bieden bij het sluiten van timeshare- en aanverwante overeenkomsten.

Deze richtlijn bevat regels over timesharing (recht van gebruik in deeltijd). Bij timesharing gaat het om een recht waarmee men elk jaar een week of meer in een vakantiehuisje of een ander soort overnachtingsaccomodatie mag verblijven.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel (EK 32.422, A) is op 2 december 2010 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 25 januari 2011 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

18 juni 2010

titel

Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de Wet handhaving consumentenbescherming en enige andere wetten in verband met de implementatie van Richtlijn 2008/122/EG van het Europees Parlement en de Raad van 14 januari 2009 betreffende de bescherming van de consumenten met betrekking tot bepaalde aspecten van overeenkomsten betreffende gebruik in deeltijd, vakantieproducten van lange duur, doorverkoop en uitwisseling (PbEU L 33/10)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

inwerkingtreding

Op 23 februari 2011. Wordt het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst later uitgegeven, dan treedt zij in werking op de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst.


Documenten

8