Met dit wetsvoorstel wordt de Adviesraad gevaarlijke stoffen opgeheven.
Na de vuurwerkramp in Enschede (mei 2000) was een van de aanbevelingen van de Commissie Oosting het oprichten van deze raad. Hiermee werd een kader geschapen waarin nieuwe inzichten met betrekking tot de veiligheid rond gevaarlijke stoffen op een adequate wijze aan de rijksoverheid konden worden aangereikt. De nadruk lag daarbij op onafhankelijk technisch advies.
Aangezien de problemen en vraagstukken rond (externe) veiligheid en gevaarlijke stoffen niet meer dezelfde zijn als ten tijde van de vuurwerkramp en er een Raad voor de leefomgeving en infrastructuur wordt ingesteld, wordt de Adviesraad gevaarlijke stoffen opgeheven.
Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.
Het voorstel (TK 32.323, nr. 2) is op 28 juni 2011 aangenomen door de Tweede Kamer. D66, VVD, SGP, CDA en PVV stemden voor. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 17 januari 2012 als hamerstuk afgedaan. SP en ChristenUnie is daarbij aantekening verleend.
Dit voorstel werd gezamenlijk behandeld met het wetsvoorstel Wet instelling Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (32.314).
ingediend
20 februari 2010titel
Intrekking van de Wet Adviesraad gevaarlijke stoffenschriftelijke voorbereiding
inbreng geleverd door
ondertekening
- minister van Infrastructuur en Milieu
inwerkingtreding
Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip
3