33.474

Opnemen van resultaten van examenonderdelen beroepsonderwijs in het basisregister onderwijs en het diplomaregister



Met dit wetsvoorstel wordt de Wet educatie en beroepsonderwijs (WEB) en de Wet op het onderwijstoezicht (WOT) gewijzigd.

De wijziging betreft de registratie van de behaalde examenresultaten vanaf het jaar van invoering van de centrale examinering Nederlandse taal en rekenen in het basisregister onderwijs (BRON). Verder worden de cijfers ook opgenomen in het diplomaregister. Hierdoor kunnen ze met de overige diplomagegevens worden verstrekt aan de student zelf. Tenslotte kunnen ze worden verstrekt aan het College voor examens ten behoeve van de aanmelding, inschrijving en examinering van de student.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel (TK 33.474, nr. 2) is op 14 februari 2013 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer.

De Eerste Kamer heeft het voorstel op 5 maart 2013 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

7 november 2012

titel

Wijziging van de Wet educatie en beroepsonderwijs en de Wet op het onderwijstoezicht in verband met het opnemen van resultaten van enkele examenonderdelen beroepsonderwijs in het basisregister onderwijs en het diplomaregister

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

inwerkingtreding

Deze wet treedt in werking met ingang van 1 januari 2014. Indien het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst, wordt uitgegeven na 31 december 2013, treedt deze wet in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.


Documenten

10