Nieuws uit de commissies: dinsdag 24 april 2018



Hieronder treft u een selectie aan van de besluiten die de commissies van de Eerste Kamer op dinsdag 24 april 2018 hebben genomen over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en andere zaken. De volledige besluitenlijst staat in de korte aantekeningen van de commissies.

Algemeen

De commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) stelt voor schriftelijk te informeren naar de stand van zaken van de wetsvoorstellen Wet vergroten investeringsmogelijkheden in medisch-specialistische zorg (33.168) en Verbod op winstuitkering door zorgverzekeraars (34.522).

Mondeling overleg

De commissies voor Financiën, voor Economische Zaken en Klimaat/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en voor Europese Zaken voerden mondeling overleg met minister Hoekstra (Financiën) en minister Wiebes (EZK) over de toekomst van de Europese Monetaire Unie (EMU), de Europese fiscale agenda, het Meerjarig financieel kader (MFK), concept-stabiliteitsprogramma en concept-hervormingsprogramma.

Schriftelijke inbreng

Deconstitutionalisering benoeming commissaris van de Koning en burgemeester

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Huijbregts-Schiedon), CDA (Van Bijsterveld), PvdA (Vlietstra), GroenLinks (Lintmeijer), ChristenUnie (Bikker) en SGP (Schalk).

34.716

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017

Naar aanleiding van de brief van minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 16 april 2018 in reactie op de brief vanuit de commissie van 12 april 2018 (34588, H) besluit de commissie de minister schriftelijk vragen te stellen. Inbreng wordt geleverd door de fracties van PVV (Van Hattem), SP (Köhler), GroenLinks (Strik), PvdD (Koffeman) en 50PLUS (Nagel).

34.588

Initiatiefvoorstel Wet ter Bescherming Koopvaardij

Inbreng voor het voorlopig verslag wordt geleverd door de fracties van VVD (Schouwenaar), CDA (Van Rij), D66 (Backer), SP (Ruers), PvdA (Vlietstra) en ChristenUnie (Bikker).

34.558

Melding van een niet-onderzoek

Naar aanleiding van de brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 10 april 2018 inzake aanbieding reactie op rapport Ruys inzake Huis voor Klokkenluiders (33258/34105, Q) wenst de fractie van de ChristenUnie (Bikker) inbreng te leveren voor schriftelijk overleg. Dit mede in verband met de motie-Bikker c.s. over wettelijke benadelingsbescherming van personen die anders dan uit dienstbetrekking arbeid verrichten of hebben verricht.

33.258; 34.105T02231

Bestrijding internationaal terrorisme

De commissie Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking besluit in nader schriftelijk overleg te treden met de regering. Inbreng wordt geleverd door de fractie van de SP (Van Apeldoorn). De regering zal worden verzocht de antwoorden voorafgaand aan het geplande mondeling overleg van 15 mei 2018 naar de Kamer te sturen.

27.925

Verordening inzake identiteitskaarten en verblijfsdocumenten

De commissie Immigratie en Asiel/JBZ-raad besluit om de regering per brief te verzoeken een reactie te geven op het door de Europese Commissie gekozen rechtsgrondslag (artikel 21, tweede lid, VWEU) van dit voorstel voor een verordening.

E180009

Voorbereidend onderzoek

Wet bescherming bedrijfsgeheimen

De commissie Economische Zaken/Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 15 mei 2018.

34.821

Verruiming sluitingsbevoegdheid drugspanden

De commissie Justitie en Veiligheid stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 5 juni 2018.

34.763

Belediging staatshoofden en andere publieke personen en instellingen

De commissie Justitie en Veiligheid stelt voor het voorbereidend onderzoek te houden op 5 juni 2018.

34.456

Voor de plenaire agenda; hamerstukken

Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming

De commissie Justitie en Veiligheid brengt eindverslag uit en stelt voor het wetsvoorstel af te doen als hamerstuk.

34.851

Maximering van het aantal regionale publieke media-instellingen

De commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap brengt eindverslag uit. Het wetsvoorstel kan als hamerstuk worden afgedaan.

34.872


Deel dit item: