Mededelingen (intrekking motie-Van Gurp c.s. (35010, letter I)



Verslag van de vergadering van 26 mei 2020 (2019/2020 nr. 28)

Aanvang: 13.37 uur

Status: gecorrigeerd


De voorzitter:

Op de tafel van de Griffier ligt een lijst van ingekomen stukken. Op die lijst staan voorstellen voor de behandeling van deze stukken. Als voor het einde van de vergadering daartegen geen bezwaar is gemaakt, neem ik aan dat daarmee wordt ingestemd.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

Ik deel aan de leden mee dat ik op grond van artikel 36, tweede lid van het Reglement van Orde op verzoek van de fractie van de Partij voor de Dieren de heer Nicolaï aanwijs als lid van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de plaats van mevrouw Teunissen.

Voor sommigen van u zal dit de eerste keer zijn dat u het woord voert in deze zaal vandaag. Voordat wij verdergaan met de agenda, volgen daarom eerst nog enkele huishoudelijke mededelingen.

  • Indien u zich beweegt door de Ridderzaal, verzoek ik u allen nadrukkelijk om voldoende afstand te houden tot uw collega's, ook bij het in- en uitlopen.
  • Tijdens debatten is het voor de woordvoerders van de zes fracties die schuin achter de bewindspersonen zitten, mogelijk een andere plek in de zaal te zoeken waarbij zij een beter zicht hebben.
  • Er is één aparte interruptiemicrofoon, die hier links voor mij staat, waarbij de leden zowel richting de spreker als richting de bewindspersoon en de voorzitter kunnen spreken. Deze microfoon kunt u zelf bedienen door het voetpedaal in te drukken nadat ik u het woord heb gegeven. Anders doet hij het namelijk nog niet. Ook is het niet nodig de microfoon in hoogte te verstellen, omdat hij zodanig is afgesteld dat iedereen goed hoorbaar is. U hoeft de microfoon dus in het geheel niet aan te raken. Dat geldt ook voor de microfoon op het spreekgestoelte.
  • Verder wijs ik de leden erop dat de tijdklok, die normaal gesproken te zien was op het spreekgestoelte, nu is geplaatst voor de regeringstafel. Ik verzoek u die in de gaten te houden tijdens uw woordvoering.
  • Ik verzoek de Kamerleden om voldoende afstand te houden tot de Kamerbewaarder wanneer zij het spreekgestoelte gebruiken. De Kamerbewaarder draagt handschoenen en reinigt het spreekgestoelte na iedere spreker.
  • Tot slot meld ik u dat het belsignaal voor schorsingen en hervattingen te horen zal zijn in het Kamergebouw en niet in dit gebouw. In het gebouw van de Ridderzaal is de bel dus niet te horen. Het heeft dus geen zin om daarop te wachten.

Ik heb begrepen dat de heer Van Gurp het woord wil voeren over de aangehouden motie op stuk nr. 35010, letter I: de motie van het lid Van Gurp c.s. over het voorkomen van een negatief effect op andere uitkeringen na nabetaling van het kindgebonden budget. Ik geef daartoe graag het woord aan de heer Van Gurp.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De heer Van Gurp i (GroenLinks):

Dank u wel, voorzitter. De motie op stuk nr. 35010, letter I is bijna een jaar geleden aangehouden in afwachting van een brief van de staatssecretaris. Die brief is na enig wachten en aandringen inmiddels ontvangen. Die brief regelt het in de motie gevraagde, dus de motie kan worden ingetrokken.

Dank u wel.


Bekijk de video van deze spreekbeurt

De voorzitter:

Dank u wel, meneer Van Gurp.

De voorzitter:

Aangezien de motie-Van Gurp c.s. (35010, letter I) is ingetrokken, maakt zij geen onderwerp van behandeling meer uit.