Senaat steunt gewijzigde begroting J&V



De Eerste Kamer heeft dinsdag 28 november de wijziging van de begroting voor 2023 van het ministerie van Justitie en Veiligheid aangenomen. De fracties van GroenLinks-PvdA, SGP, D66, CDA, Volt, PVV, SP, PvdD, VVD, JA21, ChristenUnie, BBB en 50PLUS stemden voor het wetsvoorstel dat de wijziging regelt, de FVD-fractie stemde tegen. OPNL was afwezig tijdens de stemming. Twee moties van de PVV zijn verworpen.

Vorige week dinsdag debatteerde de Kamer met demissionair staatssecretaris Van der Maat (Asiel en Migratie). Tijdens het debat diende senator Van Hattem (PVV) twee moties in die door de staatssecretaris werden ontraden.

Verworpen moties

  • De eerste motie-Van Hattem c.s. roept het kabinet op alle door het parlement gevraagde informatie over het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te verstrekken, ongehinderd door de status van zelfstandig bestuursorgaan (zbo) van het COA.
  • De tweede motie-Van Hattem c.s. roept het kabinet op het COA af te laten zien van haar plan om 750 miljoen euro te besteden aan asielopvang op onder andere cruiseschepen.


Deel dit item: