36.544

Aanwijzen drinkwaterbedrijven als bronhouders en enkele andere wijzigingen



Dit wetsvoorstel wijzigt de Wet basisregistratie ondergrond (Wet Bro) waardoor drinkwaterbedrijven gegevens kunnen aanleveren voor de basisregistratie ondergrond. In de huidige Wet Bro is deze verplichting alleen opgelegd aan bestuursorganen.

In de basisregistratie worden gegevens opgenomen over de geologische en bodemkundige opbouw van de ondergrond. Deze gegevens komen uit verkenningen, over ondergrondse constructies, over gebruiksrechten en over authentieke modellen in relatie tot de ondergrond van Nederland met inbegrip van het continentaal plat.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

De Tweede Kamer heeft het voorstel (TK, 2) op 10 oktober 2024 als hamerstuk afgedaan.

Het voorstel is in behandeling bij de Eerste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat / Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (I&W/VRO). Tenzij een van de leden uiterlijk 22 oktober 2024 kenbaar maakt schriftelijke voorbereiding te wensen, zal de commissie blanco verslag uitbrengen. Het voorstel wordt dan op 5 november 2024 als hamerstuk afgedaan.


Kerngegevens

ingediend

22 april 2024

titel

Wijziging van de Wet basisregistratie ondergrond in verband met het aanwijzen van drinkwaterbedrijven als bronhouders en enkele andere wijzigingen

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.


Documenten

6