Nieuws uit de commissies van 28 mei 2024



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 28 mei 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.


Hamerstukken

Wet integrale suïcidepreventie

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft blanco verslag uitgebracht, met als doel het initiatiefvoorstel als hamerstuk af te doen.


Schriftelijke inbreng

Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg

De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft besloten het verslag schriftelijk overleg ter kennisgeving aan te nemen en toezegging T03572 als voldaan aan te merken.

Milieuraad

Naar aanleiding van de brief van 22 april 2024 is inbreng van de commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving voor nader schriftelijk overleg met de minister van I&W geleverd door de fractie van de BBB (Van Langen-Visbeek).

Wet passagiersgegevens voor bestrijding van terrorisme

De fractie van SGP (Schalk) leverde inbreng in de commissie voor Justitie en Veiligheid naar aanleiding van de brief van de minister van J&V ter aanbieding van de jaarrapportage 2023 van de functionaris gegevensbescherming van de passagiersinformatie-eenheid in Nederland;

Wet betaalbare huur

De leden van BBB (Kemperman), VVD (Meijer), CDA (Rietkerk), D66 (Van Meenen), PVV (Van Hattem), ChristenUnie (Talsma), JA21 (Nanninga), SGP (Schalk), en 50PLUS (Van Rooijen) leverden schriftelijke inbreng voor verslag in de commissie voor Binnenlandse Zaken.

Excuses slavernijverleden

Op de brief van de Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over de voortgang van het vervolgtraject van de excuses voor het slavernijverleden leveren de fracties van JA21 (Nanninga) en PvdD (Nicolaï) schriftelijk inbreng.


Europa

De commissie voor Europese Zaken stemde ermee in om de commissievoorzitter een voortrekkersrol te geven om eventuele vervolgstappen ten aanzien van de toegang tot documenten uit de Delegates Portal, in gezamenlijkheid met de Tweede Kamer, te onderzoeken.


Overig

In de commissie voor Buitenlandse Zaken, Defensie en Ontwikkelingssamenwerking gaf het lid Karimi (GroenLinks-PvdA) mondelinge terugkoppeling over haar deelname aan het werkbezoek van OVSE PA-commissie Migratie aan Ankara, Turkije, dat plaatsvond van 20 tot 23 mei 2024. Het lid Petersen (VVD) gaf mondeling terugkoppeling van zijn deelname aan de lentesessie NAVO Parlementaire Assemblee te Sofia van 26 tot 27 mei 2024.


Deel dit item: