36.590

Wijziging van de Wet strategische diensten en de Wet op de economische delicten



Dit wetsvoorstel wijzigt de Wet strategische diensten en de Wet op de economische delicten en voorziet in een aantal technische wijzingen. Deze wijzigingen hebben als doel de uitvoering en handhaving van de regels over exportcontrole van strategische diensten doeltreffender te maken.

De wijzigingen richten zich op verduidelijking van de regelgeving over handhaving bij overtreding van vergunningsvoorwaarden. Daarnaast introduceert het voorstel een bepaling, op basis van de EU Verordening over producten voor tweeërlei gebruik, waarmee de minister de export van niet-fysieke technologie aan een vergunningplicht of een verbod kan onderwerpen.

Tot slot wordt de Wet op de economische delicten aangepast om overtredingen van op grond van de Wet strategische diensten opgelegde vergunningsvoorwaarden- en voorschriften strafbaar te stellen.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is in behandeling bij de Tweede Kamer.


Kerngegevens

ingediend

27 augustus 2024

titel

Wijziging van de Wet strategische diensten en de Wet op de economische delicten in verband met het aanbrengen van verbeteringen en het herstellen van enige wetstechnische omissies voor een doeltreffender uitvoering en handhaving van de regels over exportcontrole

schriftelijke voorbereiding

inwerkingtreding

Op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip.


Documenten

0

Er zijn geen documenten gevonden.