27.597

Definitieve regeling inzake leraren-in-opleiding



Dit voorstel wijzigt de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs.

Met deze wijzigingen wordt beoogd de bestaande regels voor leraren-in-opleiding te bestendigen aan te scherpen en tevens aan te passen aan de voorschriften over duale opleidingen in de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Het voorstel is op 24 april 2001 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 4 juli 2001 zonder stemming aangenomen.

De wet is opgenomen in Staatsblad 352 van 24 juli 2001.


Kerngegevens

ingediend

26 januari 2001

titel

Wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra en de Wet op het voortgezet onderwijs ter bestendiging en actualisering van de regels over de leraren-in-opleiding (leraren-in-opleiding)

schriftelijke voorbereiding

inbreng geleverd door

ondertekening

  • minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
  • minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

inwerkingtreding

  • 1. 
    Deze wet treedt met uitzondering van artikel IV in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst.
  • 2. 
    Artikel IV treedt in werking met ingang van het tijdstip van inwerking-treding van artikel Ia van de Wet van 2 april 1998 (Stb. 216).

Documenten

10