31.928

Wet wettelijke grondslag bdu siv



Dit wetsvoorstel geeft dat het besluit brede doeluitkering, sociaal, integratie en veiligheid (besluit bdu siv) een wettelijke grondslag. Hierdoor blijft de verlening van voorschotten aan de 31 grootste gemeenten van Nederland (G31) voor de periode 1 juni 2009 tot 31 december 2009 gegarandeerd. Vanaf 2010 wordt de financiering van het grotestedenbeleid om een andere manier geregeld.

Deze voorschotten worden aan de G31 verstrekt voor de uitvoering van ontwikkelingsprogramma's in het kader van de maatschappelijke opvang, verslavingsbeleid, de vrouwenopvang, inburgering van nieuwkomers, volwasseneducatie, de bestrijding van criminaliteit en de aanpak van veelplegers.

Deze samenvatting is gebaseerd op het wetsvoorstel en de memorie van toelichting zoals ingediend bij de Tweede Kamer.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel (TK 31.928, nr. 2PDF-document) is op 8 oktober 2009 zonder beraadslaging en zonder stemming aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste Kamer heeft het voorstel op 3 november 2009 als hamerstuk afgedaan. 

De wet is opgenomen in Staatsblad 496 van 1 december 2009.


Kerngegevens

ingediend

17 april 2009

titel

Regels met betrekking tot een wettelijke grondslag voor de brede doeluitkering sociaal, integratie en veiligheid (Wet wettelijke grondslag bdu siv)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

  • minister voor Wonen, Wijken en Integratie

inwerkingtreding

Met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst


Documenten

5