35.754

Initiatiefvoorstel-Bikker, Westerveld, Krul, Diederik van Dijk, Dobbe, Kostić en Van der Plas Wet integrale suïcidepreventie



De samenvatting van dit initiatiefwetsvoorstel is in bewerking.


Stand van zaken

Schriftelijke voorbereiding
Eerste Kamer
Plenair
 
Afkondiging
Staatsblad(en)

Het voorstel is in behandeling bij de Tweede Kamer.

De initiatiefnemers hebben bij brief van 5 maart 2024 (TK, 12) gemeld dat het lid Westerveld de plaats van het lid Mohandis als tweede initiatiefnemer overneemt en dat de plaatsen van de leden Kuik, Van der Staaij, Dijk en Van Esch worden ingenomen door respectievelijk de leden Krul, Diederik van Dijk, Dobbe en Kostić.

De initiatiefnemers hebben bij brief van 28 juni 2023 (TK, 6) gemeld dat dit wetsvoorstel mede wordt verdedigd door het lid Dijk (SP), die het lid Hijink (SP) vervangt. Ook neemt het lid Mohandis (PvdA) de plaats in van het lid Kuiken (PvdA). Verder wordt het voorstel voortaan mede verdedigd door het lid Van der Plas (BBB).

Dit initiatiefwetsvoorstel werd oorspronkelijk ingediend door het Tweede Kamerlid Voordewind (ChristenUnie). Bij brief van 17 maart 2021 (TK, 4) heeft het lid Bikker (ChristenUnie) de verdediging van dit voorstel overgenomen. Ook wordt dit initiatiefwetsvoorsel voortaan mede verdedigd door het Tweede Kamerlid Van Esch (PvdD).


Kerngegevens

ingediend

5 maart 2021

titel

Voorstel van wet van de leden Bikker, Westerveld, Krul, Diederik van Dijk, Dobbe, Kostić en Van der Plas tot wijziging van de Wet publieke gezondheid ter bevordering en verankering van integrale suïcidepreventie (Wet integrale suïcidepreventie)

schriftelijke voorbereiding

ondertekening

inwerkingtreding

Met ingang van de eerste dag van de eerste kalendermaand na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin zij wordt geplaatst


Documenten

0

Er zijn geen documenten gevonden.