Nieuws uit de commissies van 31 oktober 2023



Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 31 oktober 2023 vergaderd over de voortgang in de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.

Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen (Spreidingswet)

De commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-raad (I&A/JBZ) besluit het wetsvoorstel in behandeling te nemen en besluit om een deskundigenbijeenkomst te organiseren. Op 21 november krijgen fracties vervolgens de gelegenheid inbreng te leveren voor het verslag.


Schriftelijke inbreng

Begrotingsstaat Mobiliteitsfonds 2023

De commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) bespreekt een verslag van een nader schriftelijk overleg van met minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat (I&W). Inbreng voor volgend schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van de BBB (Van Langen-Visbeek). De fractie van GroenLinks-PvdA (Kluit) sluit zich aan bij de vragen van de fractie van BBB.

Toezegging Wanneer ambities betreffende natuur niet gehaald worden

Naar aanleiding van een brief van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) bespreekt de commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) dat inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van BZK wordt geleverd door de fractie van de BBB (Kemperman).

Wijzigingswet Huisvestingswet 2014

De commissie voor Binnenlandse Zaken (BIZA) bespreekt dat inbreng voor het tweede verslag wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Hattem).

Herfinanciering covidleningen Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) bespreekt dat inbreng voor schriftelijk overleg over de stand van zaken van de herfinanciering van covidleningen Aruba, Curaçao en Sint Maarten wordt geleverd door de fracties van de PVV (Van Hattem) en de PvdD (Nicolaï) waar de fractie van GroenLinks-PvdA (Recourt) zich bij aansluit.


Hamerstukken

Wijziging begrotingsstaten Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2023 (Miljoenennota)

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.

Structurele regeling voor meertalige dagopvang

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.

Verzamelwet SZW 2024

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.

Wijziging begrotingsstaten Economische Zaken en Klimaat 2023 (Miljoenennota)

De commissie voor Economische Zaken en Klimaat (EZK) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.

Initiatiefvoorstel-Koerhuis, Van der Plas, Grinwis en Westerveld Wet huurbescherming weeskinderen

De commissie voor Binnenlandse Zaken (BIZA) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.

Begrotingsstaten Koninkrijksrelaties en BES-fonds 2024

De commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) brengt blanco verslag uit om het wetsvoorstel als hamerstuk af te kunnen doen.


Plenair

Begrotingsstaten Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2024

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) brengt verslag uit onder voorbehoud van plenaire behandeling van het wetsvoorstel.


Overig

Algemene Europese Beschouwingen 2024

De commissie voor Europese Zaken (EUZA) spreekt de voorkeur uit om de Algemene Europese Beschouwingen (AEB) te houden met een missionair kabinet en stelt 9 april 2024 voor als voorkeursdatum.


Deel dit item: