Een aantal Eerste Kamercommissies heeft op dinsdag 16 januari 2024 vergaderd over de voortgang van de behandeling van wetsvoorstellen en over andere zaken. De belangrijkste besluiten staan hieronder. De volledige besluitenlijst staat in de zogenoemde korte aantekeningen van de betreffende commissies.
Wet Zorg en Dwang
De commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) bespreekt dat inbreng voor schriftelijk overleg geleverd wordt door de fracties van BBB (Van Wijk), GroenLinks-PvdA (Van Gurp) en PVV (Bezaan). Overige fracties krijgen tot 30 januari om ook schriftelijke vragen in te dienen.
Wijziging begrotingsstaat Koninkrijksrelaties 2023 inzake herfinanciering covidleningen
De commissie voor Koninkrijksrelaties (KOREL) bespreekt dat inbreng voor nader schriftelijk overleg wordt geleverd door de leden van de fracties van GroenLinks-PvdA (Recourt), ChristenUnie (Holterhues), PvdD (Nicolaï) en JA21 (Van Bijsterveld).
Initiatiefvoorstel-Van Weyenberg en Maatoug Wet werken waar je wilt
De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft van staatssecretaris Van Rij van Financiën - Fiscaliteit en Belastingdienst een brief ontvangen over de fiscale ontwikkelingen rondom grenswerkers. Besproken wordt dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fracties van het CDA (Bakker-Klein) en OPNL (Van der Goot) gezamenlijk.
Betekenis van erfgoed voor de samenleving
De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) bespreekt dat inbreng voor schriftelijk overleg over de uitgangspunten voor cultuursubsidies 2025-2028 wordt geleverd door de fractie van de PVV (Van Kesteren).
Wet herinvoering basisbeurs hoger onderwijs
De commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) heeft een brief ontvangen van minister Dijkgraaf voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCW) over een reactie op toezeggingen uitwonende studenten die niet ingeschreven staan in gemeente en onderzoek naar effecten stelsels van studiefinanciering. Inbreng voor schriftelijk overleg wordt geleverd door de fractie van GroenLinks-PvdA (Roovers).
Omgevingswet
Naar aanleiding van de brief van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) over de inrichting van de monitoring en evaluatie van de Omgevingswet bespreekt de commissie voor Infrastructuur, Waterstaat en Omgeving (IWO) dat inbreng voor schriftelijk overleg wordt door de fracties van de BBB (Van Langen-Visbeek) en GroenLinks-PvdA (Kluit) gezamenlijk.
Dit geldt tevens voor schriftelijk overleg na een brief van de minister over de implementatie van de Omgevingswet.
-
Omgevingsrecht (33.118)
-
Invoeringswet Omgevingswet (34.986)
-
Brief van de minister van BZK over de inrichting van de monitoring en evaluatie van de Omgevingswet (EK 33.118 / 34.986, FX)
-
Brief van de minister van BZK over de inrichting van de monitoring en evaluatie van de Omgevingswet (EK 33.118 / 34.986, FX)
Petitie Spreidingswet
Op 16 januari hebben leden van de commissie voor Immigratie & Asiel / JBZ-raad (I&A/JBZ) een petitie in ontvangst genomen over de Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen - kort gezegd: Spreidingswet. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Interprovinciaal Overleg (IPO) en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) boden de voorzitter van de commissie, senator Alexander van Hattem (PVV), de petitie aan.
Deel dit item: