1.Vaststellen agenda
2.Commissieagenda onderdeel I&W
3.36412
Versterking toepassing profijtbeginsel bij de watersysteemheffing
Inventarisatie
Welke fracties wensen heden inbreng voor het tweede verslag te leveren?
Toelichting
De commissie heeft op 23 september 2024 met betrekking tot dit wetsvoorstel verslag uitgebracht. De nota naar aanleiding van het verslag met de reactie van de minister van I&W op de vragen van de leden van de fracties van de BBB, de fracties van GroenLinks-PvdA en OPNL gezamenlijk, D66, het CDA en de ChristenUnie is op 17 oktober 2024 ontvangen. De commissie besloot op 22 oktober jl. om heden gelegenheid te bieden voor het leveren van inbreng voor het tweede verslag.
Inbreng tweede verslag
4.36440
Wet bemanning zeeschepen
Inventarisatie
Welke fracties wensen heden inbreng voor het derde verslag te leveren?
Toelichting
De commissie heeft op 30 september 2024 met betrekking tot dit wetsvoorstel verslag uitgebracht. De nota naar aanleiding van het tweede verslag met de reactie van de minister van I&W op de vragen van de leden van de fractie van de BBB is op 17 oktober 2024 ontvangen. De commissie besloot op 22 oktober jl. om heden gelegenheid te bieden voor het leveren van inbreng voor het derde verslag.
Inbreng derde verslag
5.Inventarisatie van de behoefte aan een begrotingsdebat I&W, Mobiliteitsfonds of Deltafonds
Begrotingsstaat Mobiliteitsfonds 2025; Begrotingsstaten Infrastructuur en Waterstaat 2025; Begrotingsstaat Deltafonds 2025
Inventarisatie
-
-Is het de voorlopige inschatting van de commissie dat een plenair debat over de begroting van Infrastructruur en Waterstaat 2025 wenselijk is?
-
-Is het de voorlopige inschatting van de commissie dat een plenair debat over de begroting Mobiliteitsfonds 2025 wenselijk is?
-
-Is het de voorlopige inschatting van de commissie dat een plenair debat over de begroting Deltafonds 2025 wenselijk is?
Toelichting
In verband met mogelijke druk op de plenaire Kameragenda in de maand december is het voor de Voorzitter van belang tijdig een beeld te hebben van de behoefte aan de eventuele plenaire behandeling van begrotingswetsvoorstellen. De debatten in de Tweede Kamer over de begrotingen vinden plaats in de week van 8 oktober. De stemming in de Tweede Kamer over alle begrotingen (amendementen en wetsvoorstellen) zal plaatsvinden in de week van 3-5 december. Wanneer de begrotingsvoorstellen in de Eerste Kamer formeel in procedure worden genomen, besluiten de commissies definitief over de wenselijkheid van (schriftelijke en/of plenaire) behandeling.
Achtergrond
Sinds de inwerkingtreding van de regels voor het Europees Semester zijn de Tweede en Eerste Kamer gehouden de begrotingshoofdstukken af te handelen vóór aanvang van het betreffende begrotingsjaar (verdedigbare uitzonderingen daargelaten). Dit heeft geleid tot een sterk gecomprimeerde begrotingsbehandeling in de Eerste Kamer in de maand december, aangezien de Tweede Kamer alle begrotingshoofdstukken pas begin december gelijktijdig in stemming brengt.
In het verleden stemde de Eerste Kamer als regel uiterlijk in de laatste vergadering van december (dit jaar dinsdag 17 december 2024) over de begrotingshoofdstukken, vaak zonder daarover vooraf met de regering te beraadslagen. In uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld in geval van verkiezingen zoals afgelopen jaar, kan de begrotingsbehandeling van een enkel hoofdstuk over de jaarwisseling getild worden. Een commissie kan ook overwegen in te stemmen met een begrotingshoofdstuk onder voorbehoud van een later te houden beleidsdebat (artikel 51 RvO). Voorstellen daaromtrent dienen door de commissie te worden voorgelegd aan het College van Fractievoorzitters.
In 2023 waren de begrotingsbehandelingen aan een bijzonder tijdpad onderworpen, dat afwijkt van de reguliere begrotingsbehandelingen. In verband met de TK-verkiezingen zijn toen enkele begrotingen vóór het verkiezingsreces van de TK behandeld (met stemmingen eind oktober)- waardoor er meer tijd was voor de behandeling in de EK. De meeste begrotingen zijn overigens nà de verkiezingen door de Tweede Kamer in behandeling genomen en dus over de jaarwisseling heen getild.
Bespreking
6.34287/29383, AE
Verslag van een schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W over ontbreken van essentiële informatie in milieueffectrapporten; Regelgeving Ruimtelijke Ordening en Milieu
Beslispunt
-
-Geeft de brief van 22 oktober 2024 aanleiding tot het leveren van inbreng voor nader schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W? Zo ja, op welke termijn?
-
-Hoe wenst de commissie te oordelen over de status van toezegging T03578?
Toelichting
De voormalig minister van I&W biedt met de brief van 20 juni 2024 de Kamer het onderzoek naar oorzaken van het ontbreken van essentiële informatie in milieueffectrapporten aan. Hiermee geeft de minister - vermoedelijk - uitvoering aan een door de staatssecretaris van I&W gedane toezegging T03578 tijdens het mondeling overleg van 11 april 2023 over de mer. De staatssecretaris zegde de Eerste Kamer destijds toe dat zij nader per brief zou worden geïnformeerd.
T03578 - Toezegging Verbetering kwaliteit MER (34.287/29.383)
"De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat zegt de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid Fiers (PvdA), toe dat de verbetering van de kwaliteit van de milieueffectrapporten een onderdeel wordt van het verbeterplan voor het VTH-stelsel en dat de Kamer de tweejaarlijkse evaluaties zal ontvangen. In het geval uit deze tweejaarlijkse evaluaties blijkt dat er nog aanvullende zaken nodig zijn om de kwaliteit van de milieueffectrapporten te verbeteren, dan zal de staatssecretaris de Kamer hierover informeren tegen de tijd dat die rapportage bekend is ."(Huidige status: openstaand.)
De commissie besloot op 25 juni 2024 om gelegenheid te bieden voor het leveren van schriftelijk overleg. De commissie besloot toezegging T03578 als openstaand te blijven beschouwen. Bij brief van 18 september 2024 zijn vragen gesteld gebaseerd op inbreng van de leden van de fracties van GroenLinks-PvdA, de SP en OPNL gezamenlijk en de leden van de fractie van de SGP. De beantwoording van de minster van 22 oktober jl. is heden ter bespreking bijgevoegd.
Bespreking schriftelijk overleg
7.21501-08, Z
Verslag van een schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W - Openbaar Vervoer en Milieu over de Milieuraad van 17 juni 2024; Milieuraad
Beslispunt
Geeft de brief van 30 oktober 2024 aanleiding tot het leveren van inbreng voor nader schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W? Zo ja, op welke termijn?
Toelichting
De commissie besloot in haar vergadering van 24 september 2024, naar aanleiding van het verslag van de Milieuraad van 17 juni jl., inbreng te leveren voor schriftelijk overleg met de staatssecretaris van I&W. In het verslag ging de regering onder meer in op de onderhandelingen over het voorstel voor een richtlijn inzake bodemmonitoring. Dit voorstel is al sinds juli 2023 in behandeling bij de commissie. De beantwoording van de staatssecretaris op de schriftelijke vragen is op 30 oktober 2024 ontvangen en vandaag ter bespreking geagendeerd.
Bespreking verslag van een schriftelijk overleg
8.Commissieagenda onderdeel VRO
9.29435, J
Brief van de minister van BZK ter aanbieding van het Voorontwerp Nota Ruimte; Nota Ruimte
Beslispunt
Wenst de commissie naar aanleiding van de brief van 25 juni 2024 met de minister van VRO in overleg te treden? Zo ja, op welke termijn?
Toelichting
Bij brief van 25 juni 2024 heeft de toenmalige minister van BZK de Kamer een afschrift aangeboden van een brief aan de Tweede Kamer van 21 juni 2024 met als bijlage het Voorontwerp Nota Ruimte. Bijgevoegd waren ook de reflecties van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en het College van Rijksadviseurs (CRA) op de ruimtelijke voorstellen van de provincies.
De commissie besloot op 9 juli 2024 om het agendapunt aan te houden, in afwachting van de behandeling in de Tweede Kamer. In de Tweede Kamer zijn sindsdien de volgende stappen gezet:
-
-de vaste commissie voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening heeft schriftelijk overleg gevoerd met de minister van VRO (verslag van 2 oktober 2024);
-
-op woensdag 2 oktober 2024 heeft een commissiedebat ruimtelijke ordening plaatsgevonden;
-
-op dinsdag 15 oktober 2024 zijn tijdens een tweeminutendebat verschillende moties ingediend, waarvan er twee rechtstreeks betrekking hebben op de Nota Ruimte;
-
-bij de stemmingen op dinsdag 22 oktober 2024 is alleen de motie-Gabriëls over erfgoed, historie en beleving in het landschap nadrukkelijker een plek geven in de verdere uitwerking van de Nota Ruimte (34682, nr. 202) aanvaard;
Het verslag van het schriftelijk overleg wordt geagendeerd voor het commissiedebat Ruimtelijke Ordening dat thans is voorzien voor woensdag 19 februari 2025. De Nota Ruimte wordt in de zomer van 2025 verwacht.
Bespreking
10.T03801
Toezegging Brief artikel 21, eerste lid, onderdeel d, van de Huisvestingswet 2014 (36.190)
Beslispunt:
Welke fracties wensen heden inbreng voor nader schriftelijk overleg met de minister van VRO te leveren?
Toelichting
De voormalige minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft de Kamer, naar aanleiding van een vraag van het lid Koffeman (PvdD), toegezegd een brief te sturen waarin nader wordt ingegaan op de mogelijkheden en onmogelijkheden van artikel 21, eerste lid, onderdeel d, van de Huisvestingswet 2014, inzake het omzetten van onzelfstandige in zelfstandige woonruimte of het omgezet houden hiervan (toezegging T03801). Deze brief werd op 19 februari jl. ontvangen. Vervolgens heeft tweemaal schriftelijk overleg plaatsgevonden. De commissie besloot op 15 oktober jl. om heden gelegenheid te bieden voor het leveren van inbreng voor een derde schriftelijke ronde. De commissie besloot toezegging T03801 als "openstaand" te blijven beschouwen.
Inbreng voor nader schriftelijk overleg
11.33118/34986, GF
Verslag van een schriftelijk overleg met de minister van VRO over voortgang van de implementatie van de Omgevingswet; Omgevingsrecht
Beslispunt
-
-Wenst de commissie naar aanleiding van de brief van 21 oktober 2024 in nader schriftelijk overleg te treden met de minister van VRO? Zo ja, wenst zij dit overleg dan te combineren met het schriftelijk overleg over de derde voortgangsbrief (zie agendapunt 12)?
-
-Kan de commissie ermee instemmen de status van de toezeggingen T03747, T02855 en T03558 ongewijzigd te laten?
-
-Hoe wenst de commissie te oordelen over de status van de motie-Moonen (D66) c.s?
Toelichting
Op 16 juli 2024 heeft de minister van VRO de Kamer de tweede voortgangsbrief sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet gestuurd. De commissie besloot op 10 september jl. om in schriftelijk overleg met de minister te treden. De commissiebrief van 1 oktober is vervolgens op 21 oktober jl. door de minister beantwoord. De commissie kan desgewenst de antwoordbrief betrekken bij het schriftelijk overleg naar aanleiding van de derde voortgangsbrief (zie het volgende agendapunt).
Toezeggingen
In het schriftelijk overleg komt Toezegging Invulling geven aan principes invoeringstoets Omgevingswet (33.118/34.986) (T03747) aan de orde. De minister geeft aan dat er al diverse stappen gezet zijn in het kader van deze toezegging en er in de toekomst nog meer stappen volgen. De toezegging is eerder als deels voldaan aangemerkt en het ambtelijk voorstel is om die status niet te wijzigen.
Verder gaat de minister in op Toezegging Invoeringsondersteuning vijf jaar laten doorlopen vanaf 2021 (34.986) (T02855) en Toezegging Voortzetting ondersteuning omgevingsdiensten (33.118 / 34.986) (T03558). Zie voetnoot 36. De status van deze toezeggingen is respectievelijk openstaand en deels voldaan. Het ambtelijk voorstel is om de status niet te wijzigen.
In de brief komt ten slotte Toezegging Landelijke voorlichtingscampagne over de Omgevingswet (34.986) (T02869) aan de orde (voetnoot 14). Deze is reeds door de commissie als voldaan aangemerkt.
Motie
In het schriftelijk overleg is sprake van discussie over de uitvoering van de Motie-Moonen (D66) c.s. over het bevorderen van participatie (33.118 / 34.986, FB) (Huidige status: niet uitgevoerd). De minister betwist dat zij afziet van het geven van uitvoering aan aangenomen moties. Zie o.a.:
"De minister heeft een oordeel gegeven over de motie voorafgaand aan de stemming, waarbij een interpretatie is gegeven. De wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan de motie hangt mede af van de inhoud daarvan en het gegeven oordeel. Het is vervolgens aan de bewindspersoon, die politiek verantwoordelijk is voor het terrein waarop de motie ziet, om de wijze van uitvoering van de motie te bepalen. Wel kunnen opeenvolgende bewindspersonen of Kamerleden hierbij een andere interpretatie van de motie geven, andere keuzes maken of komen tot een ander oordeel over die uitvoering."
Bespreking verslag van een schriftelijk overleg, desgewenst inbreng voor nader schriftelijk overleg
12.33118/34986, GE
Brief van de minister van VRO over de voortgang implementatie Omgevingswet - derde kwartaal 2024; Omgevingsrecht
Inventarisatie
Welke fracties wensen heden inbreng te leveren voor schriftelijk overleg met de minister voor VRO?
Toelichting
Op 17 oktober 2024 heeft de minister van VRO de Kamer de derde voortgangsbrief sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet gestuurd. In de brief geeft de minister de stand van zaken weer en blikt zij vooruit naar de komende periode. In bijlage 1 worden vervolgens de meer concrete ervaringen met de Omgevingswet voor het derde kwartaal van 2024 weergegeven, terwijl in bijlage 2 de stand van zaken van de (verdere) implementatie van de Omgevingswet wordt weergegeven, waarbij onder meer wordt ingegaan op toezeggingen en moties. Verder is als bijlage 3 de Rapportage Indringend Ketentesten (IKT) Fase 9 bijgevoegd. De commissie besloot in haar vergadering van 22 oktober jl. om heden gelegenheid te bieden voor het leveren van inbreng voor schriftelijk overleg.
De commissie heeft bij brief van 1 oktober 2024 al vragen over de tweede voortgangsbrief aan de minister voorgelegd. Deze zijn inmiddels beantwoord. De antwoordbrief van de minister van VRO is op 21 oktober 2024 ontvangen en is heden eveneens geagendeerd ter bespreking onder agendapunt 11.
Inbreng voor schriftelijk overleg
13.Planning mondeling overleg met de minister van VRO
Beslispunten
-
-Kan de commissie instemmen met een mondeling overleg op dinsdag 10 december 2024?
-
-Hoeveel tijd wenst de commissie voor het overleg uit te trekken?
Toelichting
In haar vergadering van 22 oktober jl. besprak de commissie de derde voortgangsbrief sinds de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Zij besloot tot het houden van een mondeling overleg met de minister van VRO over dit onderwerp, in het bijzonder over de resultaten van het Integraal Keten Testen (IKT). Het lid Kluit (GroenLinks-PvdA) noemde in dit verband zaken als het parallel plannen, de planketen (STOP/TPOD), verlenging van TAM-IMRO en het nog niet naar behoren werken van het hoofdspoor. Gebleken is dat de minister beschikbaar is voor een mondeling overleg op dinsdag 10 december a.s. vanaf 17.00 uur. Op 9-10 december wordt ook het Belastingplan plenair behandeld.
Voor de goede orde: het kennismakingsgesprek met de minister vindt plaats op dinsdag 12 november aanstaande.
Bespreking
14.Inventarisatie van de behoefte aan een begrotingsdebat VRO
Begrotingsstaat Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening 2025
Inventarisatie
Is het de voorlopige inschatting van de commissie dat een plenair debat over de begroting Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening 2025 wenselijk is?
Toelichting
In verband met mogelijke druk op de plenaire Kameragenda in de maand december is het voor de Voorzitter van belang tijdig een beeld te hebben van de behoefte aan de eventuele plenaire behandeling van begrotingswetsvoorstellen. De debatten in de Tweede Kamer over de begrotingen vinden plaats in de week van 22 oktober. De stemming in de Tweede Kamer over alle begrotingen (amendementen en wetsvoorstellen) zal plaatsvinden in de week van 3-5 december. Wanneer de begrotingsvoorstellen in de Eerste Kamer formeel in procedure worden genomen, besluiten de commissies definitief over de wenselijkheid van (schriftelijke en/of plenaire) behandeling.
Achtergrond
Sinds de inwerkingtreding van de regels voor het Europees Semester zijn de Tweede en Eerste Kamer gehouden de begrotingshoofdstukken af te handelen vóór aanvang van het betreffende begrotingsjaar (verdedigbare uitzonderingen daargelaten). Dit heeft geleid tot een sterk gecomprimeerde begrotingsbehandeling in de Eerste Kamer in de maand december, aangezien de Tweede Kamer alle begrotingshoofdstukken pas begin december gelijktijdig in stemming brengt.
In het verleden stemde de Eerste Kamer als regel uiterlijk in de laatste vergadering van december (dit jaar dinsdag 17 december 2024) over de begrotingshoofdstukken, vaak zonder daarover vooraf met de regering te beraadslagen. In uitzonderingsgevallen, bijvoorbeeld in geval van verkiezingen zoals afgelopen jaar, kan de begrotingsbehandeling van een enkel hoofdstuk over de jaarwisseling getild worden. Een commissie kan ook overwegen in te stemmen met een begrotingshoofdstuk onder voorbehoud van een later te houden beleidsdebat (artikel 51 RvO). Voorstellen daaromtrent dienen door de commissie te worden voorgelegd aan het College van Fractievoorzitters.
In 2023 waren de begrotingsbehandelingen aan een bijzonder tijdpad onderworpen, dat afwijkt van de reguliere begrotingsbehandelingen. In verband met de TK-verkiezingen zijn toen enkele begrotingen vóór het verkiezingsreces van de TK behandeld (met stemmingen eind oktober)- waardoor er meer tijd was voor de behandeling in de EK. De meeste begrotingen zijn overigens nà de verkiezingen door de Tweede Kamer in behandeling genomen en dus over de jaarwisseling heen getild.
15.Mogelijkheden voor een gesprek met de Rli
Beslispunten
-
-Welke datum voor een gesprek met de Rli heeft de voorkeur van de commissie?
-
-Hoeveel tijd wenst de commissie voor het gesprek uit te trekken?
Toelichting
De commissie heeft gevraagd om een gesprek met de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) over zijn advies 'Met recht balanceren. Juridisering in de leefomgeving'. Aan dit gesprek zouden ook leden van de commissies LNV, EZ/KGG, BIZA en J&V kunnen deelnemen. In verband met de volle agenda van de Rli kan het gesprek pas in januari 2025 plaatsvinden. De Rli stelt 14 januari of 28 januari 2025 voor.
Bespreking
16.Uitnodiging en inventarisatie Ambassadeursconferentie 29 januari 2025
Beslispunten
-
-Wenst de commissie specifieke thema's op te geven voor de inhoudelijke gespreksrondes?
-
-Welke leden wensen zich aan te melden voor deelname aan de ambassadeursconferentie op woensdag 29 januari 2025, 12:45-15:45 uur?
Toelichting
In het kader van de jaarlijkse Ambassadeursconferentie staat op woensdag 29 januari 2025, 12:45 -15:45 uur de traditionele ontmoeting tussen de Nederlandse ambassadeurs en de leden van de Staten-Generaal gepland.
De bijeenkomst biedt alle leden van de Eerste en Tweede Kamer de mogelijkheid om kennis te maken met de (ongeveer 150) Nederlandse ambassadeurs en met hen op informele wijze van gedachten te wisselen over de werkzaamheden op de Nederlandse ambassades en de relatie daarvan met de politieke besluitvorming in Nederland.
De bijeenkomst zal bestaan uit drie opeenvolgende inhoudelijke gespreksrondes, waarbij Kamerleden en ambassadeurs in kleine groepen met elkaar in gesprek gaan over diverse thema’s. Bij de start van de bijeenkomst wordt een lunch aangeboden.
Geïnteresseerde leden kunnen zich aanmelden tijdens de commissievergadering of per e-mail via het onderstaand aangegeven e-mailadres. Leden die zich aanmelden zullen in aanloop naar de bijeenkomst nadere informatie ontvangen.
Daarnaast kunnen leden thema’s aandragen voor de inhoudelijke gespreksrondes. De gespreksthema’s kunnen op alle denkbare beleidsterreinen liggen. Na ontvangst van alle onderwerpen die door beide Kamers worden opgegeven, zullen beide griffies samen met het ministerie een definitieve lijst opstellen.
Een impressie van de bijeenkomst die op 1 februari 2024 plaatsvond treft u hier Staten-Generaal ontvangen Nederlandse ambassadeurs
17.Mededelingen en informatie
-
A.Uitstelbrief
Ter informatie is bijgevoegd een uitstelbrief van 18 oktober 2024 van de minister van I&W inzake de beantwoording van de door de leden van de fracties van GroenLinks-PvdA, de PvdD en de SP gezamenlijk gestelde vragen n.a.v. de 'Notitie Reikwijdte en Detailniveau'.
-
B.Aanpassingen NHG per 2025
Ter informatie is bijgevoegd een brief van de minister van VRO over aanpassingen aan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) per 2025.
-
C.Uitvoerbaarheid, handhaafbaarheid en doenvermogen burgers
Onlangs is een notitie (bijgaand) vastgesteld die concrete aanbevelingen bevat om in de Kamercommissies focus te blijven houden op uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid van ontwerpregelgeving en rekening te houden met het doenvermogen van burgers. In dat kader zal vanaf 5 november a.s. onder andere ambtelijk in de commissieagenda’s geattendeerd worden op internetconsultaties over ontwerpregelgeving en worden opnieuw wetgevingsfiches aangeboden. Van Kamerleden wordt gevraagd wetsvoorstellen nadrukkelijk langs deze meetlat te (blijven) leggen en waar nodig het gesprek aan te gaan met de uitvoeringspraktijk (bij voorbeeld aan de hand van Standen van de uitvoering).
Bijgaande notitie was geagendeerd in het overleg van 15 oktober jl. van de Kamervoorzitter met de commissievoorzitters, en is met de Mededelingen van de Griffier van vrijdag 19 oktober jl. naar alle leden gestuurd. Met kennisgeving aan het College van fractievoorzitters, wordt de notitie hier onder de aandacht van uw commissie gebracht.
Overigens organiseert de commissie BIZA in dit kader op dinsdag 12 november 2024, van 15.00-16.30 uur in Commissiekamer 1 een openbaar gesprek met de stuurgroep verantwoordelijk voor de Staat van de Uitvoering 2024. Leden van uw commissie zijn van harte uitgenodigd om hieraan deel te nemen (graag aanmelden bij de griffier BiZa met oog op de gelimiteerde capaciteit Commissiekamer 1).
-
D.Wetgevingsfiches
Zoals u onder C. hebt kunnen lezen, worden thans opnieuw wetgevingsfiches aangeboden. Een wetgevingsfiche is een beknopt stafmemo dat de inhoud van het wetsvoorstel beschrijft, ingaat op het advies van de Raad van State en eventueel geraadpleegde externen, en een sprekerslijst en stemmingsoverzicht van de Tweede Kamer bevat. Ook op nota’s van wijziging en amendementen wordt ingegaan. In verband met de niet onbeperkte capaciteit bij de staf wordt de leden verzocht alleen fiches te vragen bij wetsvoorstellen waarvan al bij voorbaat duidelijk is dat ze op inhoudelijke behandeling door de Eerste Kamer kunnen rekenen.
Een verzoek om een wetgevingsfiche kan worden gedaan aan de hand van de Selectielijst fiches en doorlopende wetteksten.
-
E.Overige stukken
Bijgevoegd zijn verder het verslag van de Milieuraad van 14 oktober 2024 en (besloten) een Europees voorstel met een limité markering. De documenten (of gedeeltes ervan) kunt u niet delen met derden, noch uit citeren in een eventuele openbare gedachtewisseling met de regering.